Tuesday, February 20, 2007

Provence och Halvmånar

Förra helgen hände inte mycket. På söndagen kom Kols, så vi var en sväng på Stanford Shopping Center och sedan åt vi italienskt i Palo Alto. Eftersom han landade samma dag var han lite trött, så det blev en tidig kväll. Sedan var Kols och hans arbetskamrater borta i veckan på konferens.

Men långhelgen som varit nu har varit fullspäckad. På torsdagen var vi som vanligt på Fibbars o tjötade över en öl. På fredagen ringde Kols, för de hade kommit tillbaka till Mountain View. Lite mat och öl på Tied House erbjöds, och det nappade jag, Jan och David på. Vi följde upp på Molly Magees och efter ett tag dök Magnus och Niklas upp. De var på väldigt gott humör och stämningen var hög hela kvällen.

På lördagen skulle vi ut på utflykt, så jag, Kols, Martin och Håkan satte oss i deras hyrbil och styrde kosan över bergen efter en frukost på California Avenue. En 10 minuter utanför Half Moon Bay svängde vi in på Obester Winery och provade lite vin. Efter ett par klunkar gav vi oss av neråt kusten längs Highway 1 till Santa Cruz. Det var en fin tur med sol och vacker kust. Väl i Santa Cruz slog hungern till och vi satte oss nära piren och smörjde kråset. Sedan tänkte vi åka till Mystery Spot, men det misslyckades, då de stängt ett par vägar. Vi körde runt ett tag och sedan gav vi upp. Vi började bli lite trötta, så vi siktade på att ta oss hem. Vi tog en snirklig väg genom bergen för lite spänning och det gav utdelning när vi kom till ett par utsiktspunkter som vi kunde avnjuta i solnedgången. Väl hemma igen blev det varm utomhuspool. Mumma!

Kvällen avnjöts på en irländsk pub med Kols och kamraternas utländska arbetskamrater. Det visade sig också att de hade manlig striptease på stället. Det var lite förvånande. Vi avslutade med poker innan vi blev för trötta och stupade i säng.

Söndagen blev en lugnt affär. Eftersom jag av ren lathet hade sovit på Kols soffa, blev det frukost hos dem. En liten tur till en bokhandel med påföljande kopp kaffe hanns med innan de skulle till flyget och jag blev avdroppad hemma. Resterande delen av söndagen spenderade jag under täcket.

Foton finns här:


På måndagen var det Presidents Day, och vi hade ledigt. Då var det dags att ta en tur till Napa för att kolla in lite vingårdar. Det var Niklas, Billy, Magnus, Jenn, Christian, Malin, jag och "Robert". Eftersom det är trist att någon behöver köra, så hade vi ordnat en Limo. Lyxigt! Vid halv elva avgick droskan från SF och turen gick norröver mot Napa. Första stoppet var på Luna där vi fick smaka på 4 sorters vin. Eftersom jag inte har några anteckningar har jag ingen aning om vad det var för vin, men om jag minns rätt var det ett vitt och tre röda. Efter detta gick färden mot Frank Family Vineyards där de tidigare endast gjort mousserande viner. De hade fyra sorters mousserande, ett vitt och fem röda. Det vita var en chardonnay som var väldigt god. Vi dukade upp ett picknickbord med massa godsaker och satt i solen och njöt av maten. Efter en liten välbehövlig paus tog chauffören oss till Peju Province Winery där vi avsmakade hela nio viner. Jag fastnade för en Provence med fyra sorters röda druvor och två vita som smakade väldigt intressant. Efter detta var vi nöjda och glada och kunde med gott mod avsluta vinsmakandet och åka hemåt bukten.

Bilder finns här:

Friday, February 09, 2007

Sommar och Äpplen

Jag fick tillbaka kameran igår, så här finns Bachelor party-bilderna:

I veckan har det varit svensk sommar här: runt 16 grader, mulet och regn. Och inte sånt där Novemberregn där det bara öser ner, utan mer som ett sommarregn som strilar lite grann. Det började regna lite i torsdags och det har fortsatt sedan dess, ungefär. Något som förvånade mig något var att alla svenskarna på VMware blev på gott humör. Det känns lite mer som hemma när det är regn. Det är också skönt att det blir lite fräschare när regnet spolar bort damm och liknande.

Torsdagskvällen spenderades på Fibbars och jag fick agera chaufför, för jag hade hyrt bil för fredagens äventyr.

Vad var då fredagens äventyr?
Jo, jag skulle köra upp! När jag kom till DMV i tid för min bokade tid och lämnade fram mitt tillfälliga körtkort och mitt hyreskontrakt för bilen som visade att jag var försäkrad visade det sig att jag tydligen skulle ha ett intyg från biluthyraren som visade att jag fick köra upp med deras bil. Gissa om det stod på DMVs hemsida... Jag blev lite sur, men jag gick därifrån med svansen mellan benen.

För att göra mig lite glad åkte jag till Apple Company Store på 1 Infinite Loop. Där ligger också Apples HQ. I Apple Company Store säljer de merchandise med appleloggor på, och det är det enda stället i världen som säljer äkta Apple merch. Tydligen ogillar Steve Jobs sånt, men han har gjort ett undantag.

Jag skaffade mig en trådlös Bluetooth lasermus (Mighty Mouse) som jag tänkt köpa innan, men det var ju kul att köpa den där. Jag skaffade också en kaffemugg (bilmugg), en keps, en t-shirt och ett par pennor. Det kommer bilder när jag hämtat kamerasladden från jobbet.

Sunday, February 04, 2007

Hummer och champagne

Det har varit en rolig helg.

I fredags kväll var jag och David och åt på Chevys efter jobbet. Som vanligt var det gott.

Lördagen blev en riktigt spännande och kul dag. Eftersom en av svenskarna här, Johan, ska gifta sig om två veckor skulle det givetvis fixas svensexa. Eftersom Niklas skall vara Best Man, var det hans uppgift att arrangera sexan. Jag blev tillfrågad att vara chaufför när de andra blivit för fulla. Inga problem. Niklas och jag åkte till San Jose Airport och hyrde en stor Fordvan som rymde 12 personer. Vi plockade upp lite personer och körde till Santana Row där Johan och några ur den nya familjen provade ut frack. De hade precis ätit och vi släppte av svensexedeltagarna ett par i taget och de "råkade" stöta på Johan. Han anade givetvis att något var på gång, men han fick allt hänga med ändå. Iklädd en svensk fotbollströja, en röd toppluxa och en BH fick Johan och vi andra 10 deltagare påbörja färden. Vi hade inte på oss samma utstyrsel, givetvis.

Första anhalt var Reed's Indoor Range. Där fick vi fick pröva på att skjuta pistol. Först en snabb genomgång av vad man skulle tänka på så man inte sköt handen av sig och sedan visade de för var och en hur man skulle hantera vapnet. Vapnet var en Glock 17, en 9mm pistol. Det var intressant och skrämmande att se hur lätt man hanterade pistolen och hur lite rekyl det var. Vi sköt på väldigt kort avstånd, kanske 10 m, så det var rätt lätt att träffa där man ville.

Efter detta tog vi en snabb öl ute vid bilen och sedan begav vi oss upp i Santa Cruz Mountains söder om Los Gatos. Vi snirklade oss uppåt och kom efter ca 45 minuter fram till målet. Byington Vineyards & Winery. Där provsmakade vi på 4-5 olika sorters vin. Rosé, sauvignon blanc, syrah och vad det nu kan ha varit. Vi fastnade för ett rött vin med cabernet, syrah och någon annan druva. När det var avklarat plockade vi ut en god italiensk plocklunch ur bilen och satte oss vid ett bokat picknickbord och njöt av prosciutto, kronärtskocka, oliver, mozarella och annat smaskens. Det avnjöts en stor dos vin av de andra deltagarna, men jag tog vatten för att kunna köra ordentligt.

Därefter gick färden mot San Francisco och Magnus lägenhet. I Magnus lägenhet bjöds det på vargtass som Johan fick blanda till. Han fick även göra pitepalt för att bevisa sitt norrländska påbrå. Det lagades även annan mat, och de som inte lagade mat roade sig med att spela stiga hockeyspel. Pitepalten blev god, men lite för lös. Den andra maten, inbakad fläskfilé med potatisgratäng blev också fin.

Vid 11-tiden var det dags för utgång. Bilen kom och vi gick ner. Där stod en Hummerlimousine som rymde allihop och vi tog ett glas champagne i bilen. Den var lite i överkant med blinkande lampor och tvskärm och annat. Vi åkte till Bubble Lounge och fick ett glas champagne till och jordgubbar och choklad, för vi hade missat efterrätten hos Magnus, så han fixade jordgubbarna.

Sedan gick färden till Medjool där vi njöt av utsikten och sedan skakade våra lurviga. Klockan hann bli 1.45 innan vi gav oss iväg och då ville några av de som var kvar åka hemom Magnus för att ta en öl innan vi skulle gå till sista stället för att dansa. Limousintiden gick också ut vid 2. De slutar nämligen servera alkohol kl 2 i SF. När vi kom till Magnus tog jag tillfället i akt att stanna kvar och sova istället för att dansa mera.

Det var helt klart en riktigt rolig lördag.

Jag hade också tänkt att titta på Superbowl igår, söndag, men jag visste inte riktigt när den började och när jag kom hem från SF och återlämning av bilen, somnade jag och när jag vaknade var det bara en quarter kvar. Så jag såg iallafall den och Harrisons intercept med påföljande touch down som definitivt avgjorde matchen.

Bilder från svensexan kommer senare, då jag glömde kameran hemma hos Magnus.