Monday, March 12, 2007

Bad och Fumé Blanc.

I torsdags EM kom småbarnsfamiljen Lindberg. Anders och Åsa och lilltrollet Elsa. De var väldigt trötta, men vi lyckades åka till Cantor Center of Visual Arts på Stanfordområdet och äta middag på Cool Café. Det var väldigt fint.

På fredagen åkte vi upp till Napa till en stuga vi hade hyrt. Vi hade också med oss Åsas bror Martin och hans tjej Jana. Efter en god stek och ett skönt jacuzzibad sov vi gott.

Lördagen började med frukost och sedan iväg till Mumm där vi såg hur man gjorde champagne och smakade lite olika champagnesorter. Därefter gick resan Yountsville där vi intog lunch på Bouchon (en systerrestaurang till French Laundry, som har 3 stjärnor i guide michelin). Bilen tog och sedan till Domaine Chandon för lite mer champagnesmakning och Anders och jag skaffade oss var sin flaska skumpa. Robert Mondavi stod sedan på schemat och där fick vi bland annat smaka på en Fumé Blanc som var jättegod. Som avslutning blev det en liten sväng på Beringer.

Efter lite vila hemma i villan och ett glas Cabernet Sauvignon och lite choklad inköpt på Beringer var det dags för middag på Wine Spectator Greystone Restaurant som låg på Culinary Institute of America. Makalöst god efterrätt fick vi där, en gigantisk chokladsoufflé.

Söndagen började fint med ordentlig frukost med bacon, scrambled eggs och bagels. Solen stod högt på himlen när vi till slut kom iväg. Vi körde till Old Faithful Geyser lite norr om Calistoga och tittade på när den sprutade högt i luften. Det var dock väldigt varmt, så vi smet sedan iväg och fick lite AC i bilen när vi åkte till Clos Pegase och tog en snabb titt. Efter att vi vände om i entrén till bergsbanan på Sterling vineyards, för det kostade $20 per skalle, körde vi till Opus One och kollade på den coola arkitekturen. De tog rejält betalt för provsmakning, $25 för ett glas, så vi njöt endast av arkitekturen och inte 165 dollarsvinet.

En sen lunch i Yountsville och sedan var Martin och Jana tvungna att ge sig av mot flyget hem till Michigan. Vi andra fyra körde ner till Muir Woods och tog en promenad i Redwoodskogen. Stora var de.

Innan sängdags gottade vi oss med takeoutpizza från Pizz'a Chicago.

Uppdatering:

Här finns bilderna
Napa2

No comments: