Thursday, March 29, 2007

Dimma och Gagarin

Sedan jag bloggade sist har det hänt massa, men jag har inte riktigt haft tid för skrivande.

Helgen den 16-18 åkte jag, storebror, hans fru och Elsa ner längs kusten. Vi körde på torsdagen och kollade in piren i Santa Cruz och körde sedan ner till Monterey. Vi sov där på ett rätt juste billigt motell och jag tog ett bad i den varma poolen. Dagen efteråt började med frukost och en tur längs 17 mile drive. Det var makalöst vackert! En liten titt på Pebble Beach och inköp av keps och sedan ner längs kusten på Highway 1.

Vi hade hört att det var vackert och vi hoppades på en härlig tur. Tyvärr var det dimma, så vi såg ungefär 100m och det räckte inte riktigt. En lunch i Big Sur och sedan vidare. Hearst Castle var nästa hållplats. Det var en fantastisk plats att bygga ett "hus" på. Läs lite om det, så får ni se hur galet hela bygget plus William R. Hearst är. Vi åkte ner och övernattade i Santa Barbara. Lördagen spenderades i Los Angeles och vi hann titta på Rodeo Drive, Bel Air, Hollywoodskylten, Mann's Chinese Theatre m.m. Vi sov sedan på Hyatt i Long Beach.

Efter en rejäl frukost kollade vi på Queen Elizabeth, båten. Det kostade lite för mycket att gå ombord, så vi nöjde oss med att titta på utsidan. De hade även en rysk ubåt liggande där och en liten affär med ryska militärgrejer. Anders skaffade sig en cool affisch med Juri Gagarin på till Åsas förvåning. Vi gav oss sedan av till Santa Monica och tittade lite och smaskade i oss crepes. Efter detta styrde vi kosan norrut och kollade lite på Malibu från bilen. Efter en lång dag i bilen kom vi hem vid tolvtiden. En lyckas road trip helt enkelt.

No comments: