Thursday, October 25, 2007

Burkskinka och Dåligt Vatten

På fredag morgon hämtade jag Oscar och Maria på flygplatsen vid 7 och vi gav oss av österut. Frukost i Livermore på Starbucks gjorde oss starka för vidare resa. Vårt mål för dagen var att åka genom Yosemite. Där var det stort och ljust. Och högt. Vi var uppe på 3000 m höjd och Oscar var väldigt sugen på att bada i en sjö vi körde förbi, men det var lite kallt. Vi åt burgare på en Mobil vid Mono Lake när vi kommit igenom Yosemite och köpte lite beef jerky. Det var väl sådär. Kanske ska satsa på teriyakismak nästa gång.

RoadTripmOoM

Vi hittade ett motell i Lone Pine och letade efter ett rustikt hak att äta på. Vi hade väldig tur och hittade ett riktigt prakthak där vi avnjöt Chili, Meat Loaf och Peach Pie a la mode. Oscar smakade också på lite Root Beer, men det var inget för honom.

Lördagen påbörjades i McDonalds fina lokaler där jag smaskade på en Egg McMuffin och något de kallade Cinnamon Melt. Det var kanelbulle. Mycket mumsigt. Färden gick sedan mot Death Valley.

Strax utanför Lone Pine ligger Mt Whitney som är det högsta berget i "continental USA", dvs om man räknar inte in Alaska och Hawaii. Det är 4421 m högt. Bara 123 km bort ligger Badwater i Death Valley som är det lägsta stället i USA. Det är 86 m lågt. Under vattennivå, alltså. Dit åkte vi och kollade in saltöknen. Death Valley var inte så varmt som det kan bli under sommaren, men det var 31 grader iaf. Vi tankade också på en mack där och de tog 1 dollar mer per gallon än vad man är van vid, 4.20 istf 3.20. Tillgång och efterfrågan, antar jag.

Vi åt en sen lunch på Panda Express i Pahrump, Nevada, innan vi körde in i Las Vegas. Pahrump är lite känt för sina bordeller som är lagliga i counties med färre invånare än 400000.

Luxor var målet och där checkade vi in och det tog inte lång tid förrän Oscar gav sig av till pokerborden. Jag och Maria tänkte gå på en show och vi hittade rätt så billiga biljetter till Spamalot (musikal som är baserad på Monty Python and the Holy Grail). Vi hittade en tapasrestaurant där vi åt lite smått och gott innan det var dags för musikalen, som spelades på Wynn. Musikalen var väldigt rolig och jag gillade speciellt duetten "The song that goes like this."

Söndagen spenderades mest i bilen, då vi körde fram och tillbaka till Grand Canyon. 5.5 h i varje riktning. Det var också rätt kallt vid canyonen (8 grader). Vi tog en McD på vägen tillbaka och det var en uppvisning i seg service och virrig personal. Fast en av killarna bakom disken var väldigt lik Gaston, så vi hade iaf roligt. När vi kommit tillbaka tog vi en promenad och kollade in Bellagio och Caesars Palace.

På måndagen var det dags för hemresa och jag flög hem vid halv elva.

Jag hoppas att Oscar och Maria hade riktigt skoj, för det hade jag.

Och idag är det Fibbarstajm som vanligt.

No comments: