Tuesday, November 27, 2007

Hungrigt och Momsfritt

Nu har det varit Thanksgiving här i staterna. Istället för att svulla kalkon och sega här i Bay Area åkte jag, Peter och Andreas norrut. Vi gav oss av på torsdagen vid halv nio och körde via San Francisco upp längs kusten på Highway 1. Det var fin väg uppåt, men när vi tänkte äta lunch vid 11-tiden blev det problem. Vi märkte att Thanksgiving är en tokstängd dag. Mataffärer hade öppet, men det var allt. I de städerna vi körde igenom var det mesta stängt. Till slut när vi letat i ungefär 3-4 timmar hittade vi en Denny's som var öppen, så vi lyckades få lite dinermat.

På kvällskvisten kom vi fram till vårt delmål Eureka. Det fick bli ett Best Western-motell och där lyckades vi bada bubbelpool och basta lite. Som avslutning på kvällen hittade vi enda öppna baren i Eureka och fick en välbehövd öl.

Morgonen startade med frukost på motellet och jag smaskade i mig två egengjorda våfflor. Sedan iväg och titta på de många viktiorianska husen i Eureka. Vidare norrut letade vi oss fram mot Redwood National Forest för att ta en titt på de gigantiska träden. Vi hittade ett konstigt ställe som hette Mystery Trees med konstiga träd, bland annat ett träd där det växte mindre träd på grenarna. Några andra träd växte över ett fallet gigantiskt träd. Det som var mystiskt med det var att träden som växt upp var ca 1500 år gamla. Så det fallna trädet hade legat där i minst 1500 år.

Till kvällen kom vi fram till vårt slutmål: Portland, Oregon. Där var det kallt. 2 grader. Men döm om vår förvåning när det visade sig att Portland var som ett lite bättre Göteborg. Gratis spårvagnar, en älv, lite bättre väder, liknande byggnader, vackra tjejer, ingen moms, 28 bryggerier, etc. Vi ställde kosan mot en grill där vi fick en god öl och enorma revbensspjäll. Sedan en sväng till en lounge och sedan iväg hem.

På morgonen (10-tiden) fick vi dock en otäck överraskning när det visade sig att vi inte hade något varmvatten i duschen. Vi åkte vagnen ner till stan och fick en god frukost på ett grekiskt ställe. Dagen spenderades med att strosa runt på stan och kolla i lite affärer. En liten öl och sedan tog vi oss till hotellet för en liten tupplur innan middag. Middagen fick bli på Portland City Grill som låg på 30:e våningen nere i stan. Trerätters gjorde sig gott och efter det blev det mer festligheter. Kort sagt en helfin lördag.

På söndagen körde vi bil hemåt. 12 timmar i bil.

PortlandTrip

No comments: