Tuesday, December 26, 2006

Utsikt och Juvel på Union

Nu har man firat jul i San Francisco. Julafton spenderades med bröderna Ekman, Magnus och Mikael. Vi kollade först på Ghostbusters II i brist på annat och begav oss sedan till Marriotts hotellbar. Med svindlande utsikt på 39:e våningen slappnade vi av med en Mojito. När vi började bli för hungriga begav oss vi iväg mot filmore (tror jag det var) och letade restaurang ett tag. Konstigt nog var många restauranger stängda, men till slut hittade vi en italiensk restaurang på Union street som var delikat. Buffelmozzarella med parmaskinka till förrätt och en scaloppini al limone med risotto och spenat till huvudrätt med en montepulciano från Italien blev man mätt och belåten. Som avslutning blev det en espresso och sedan en crème brûlée med blåbär. Mycket bra. Lite annat än jansson, julskinka, sill o nubbe.

Vi tog en sväng till en juste klubb senare, Matrix, och tog en öl och tittade på lokalbefolkningen.

Gårdagen spenderade jag traskandes i SF och tittade på stängda affärer. Jag smet också in på en matineföreställning av The Holiday. Den var en lättviktsfilm, men helt okej. Den hade också en låt med Imogen Heap (Just For Now) som är kanon. Måste rekommendera skivorna Details av Frou Frou och Speak For Yourself av Imogen Heap. Härlig musik. Lyssna!

Till slut fick jag tag på Dan i lördags och det blev inhandlat lite grejer på IKEA. Nu borde det räcka för ett tag framöver.

Så här kommer ett litet fotoalbum av helgens eskapader (glömde ta fler kort):

2 comments:

Thomas testar said...

Du menar att ni verkligen ägnade två timmar åt Ghostbusters II? I San Fransisco? Under Jul? Hade det inte varit mer produktivt att ladda ner Kalle Anka eller åtevända till 2000-talet? Det finns bättre filmer väl? :)

Shades said...

Det finns det nog, fast inga som visades på TVn. Vi gottade oss också med att kolla på halva Ghost.