Tuesday, December 26, 2006

Utsikt och Juvel på Union

Nu har man firat jul i San Francisco. Julafton spenderades med bröderna Ekman, Magnus och Mikael. Vi kollade först på Ghostbusters II i brist på annat och begav oss sedan till Marriotts hotellbar. Med svindlande utsikt på 39:e våningen slappnade vi av med en Mojito. När vi började bli för hungriga begav oss vi iväg mot filmore (tror jag det var) och letade restaurang ett tag. Konstigt nog var många restauranger stängda, men till slut hittade vi en italiensk restaurang på Union street som var delikat. Buffelmozzarella med parmaskinka till förrätt och en scaloppini al limone med risotto och spenat till huvudrätt med en montepulciano från Italien blev man mätt och belåten. Som avslutning blev det en espresso och sedan en crème brûlée med blåbär. Mycket bra. Lite annat än jansson, julskinka, sill o nubbe.

Vi tog en sväng till en juste klubb senare, Matrix, och tog en öl och tittade på lokalbefolkningen.

Gårdagen spenderade jag traskandes i SF och tittade på stängda affärer. Jag smet också in på en matineföreställning av The Holiday. Den var en lättviktsfilm, men helt okej. Den hade också en låt med Imogen Heap (Just For Now) som är kanon. Måste rekommendera skivorna Details av Frou Frou och Speak For Yourself av Imogen Heap. Härlig musik. Lyssna!

Till slut fick jag tag på Dan i lördags och det blev inhandlat lite grejer på IKEA. Nu borde det räcka för ett tag framöver.

Så här kommer ett litet fotoalbum av helgens eskapader (glömde ta fler kort):

Saturday, December 23, 2006

Skattjakt och Lassi

Nu är det Jul. Snart iaf. Imorrn. Jag har inga stora planer, men något blir det säkert. Det känns inte så nödvändigt att köra stora julsvängen här när det känns som vår.

I veckan har det varit lugnt. Jobbat mest. Fast igår var det avskedslunch för Wilson, en annan av Internsarna på System Test. Det var mycket mat, asiatisk sådan. Och så fick jag smaka en Lassi med rossmak. Det var annorlunda men rätt gott. Eftersom vi var nästan 20 pers, drog lunchen ut på tiden och när vi väl kom tillbaks till jobbet var det dags för julkalas. Det var julklappsbyte och en skattjakt. Vi var 5 i varje lag och så letade vi efter gömda skatter med hjälp av ledtrådar i fyra av husen vmware huserar i. Det var mycket spring. Sedan lottades det även ut en Zune som Dan, en av de andra svenskarna, vann. Jag lyckades få belgisk choklad i julklappsbytet.

Vi tog sedan en öl på Beer Bashen.

Idag är det tanken att jag och Dan skall till IKEA, om jag nu kan få tag i honom. Och ikväll ska jag hänga med min "roomie" och ta en öl med hans kompisar.

Tuesday, December 19, 2006

Diamanter och fynd

Igår tog jag lite bilder på den nya lägenheten. Fler kommer nog.
I lördags var jag, Dan och Olof (två andra svenska interns på VMware) på IKEA och köpte sängar och lite annat. Hela dagen spenderades på att köra sängar, köpa sängar och flytta lite annat krafs. Det var körigt. Jag orkade inte sätta ihop grejerna på lördagen, så jag spenderade söndagen med att skruva, packa upp och tvätta kläder.

Som grande finale så var jag, Nicke och Billy på Chevy's och åt mexikanskt och kollade sedan på Blood Diamond i San Jose.

Och äntligen har jag köpt cykellampa. Det är rätt mörkt här om kvällarna. Jag passade även på att skaffa mig ett par 501:or. De gick på 250 kr. Det var förmånligt, tycker jag.

Friday, December 15, 2006

Pengar o pilsner

Här är min cykel:


Den var inte dyr.

Här är jag på mitt fina passerkort:



Idag fick jag lön, så nu är jag en glad Erik. Men det blir till att handla säng och betala hyror imorrn när jag ska flytta in i den nya boxen. Igår var vi på Fibbars och tog en öl o åt en smula. Det var inte dumt. (Fibbars är en irländsk pub i Sunnyvale som är stampuben för Ekman och Niklas.)

Här är lite bilder från julfesten, men tyvärr fick jag inga bilder på lussekatterna. Det hade varit fint. Nu är det dags att jobba lite

Monday, December 11, 2006

Kvitter o lussekatter

I lördags var det julkalas hemma hos Johan och Susanne (jag är inte säker på hur hon stavar). Niklas gjorde lussekatter och tog med och vi åt som tokar. Det fanns glögg, janssons, pepparkakor osso lussekatter förstås. Efter festen åkte några till Mountain View och gick på Buddha Lounge och festade lite till. Det var inte så dumt, men lussekatterna var höjdpunkten.

Igår söndag var jag och skrev på ett kontrakt på rummet/lägenheten. Han jag ska dela med heter Tao (uttalas dao). Det visade sig att han åker snowboard och spelar golf. Då kanske man kan hänga på lite grann.. :)

Jag skaffade mig också en cykel i helgen. Det blev en lyxig cykel från Wal-mart. Den gick på 55 dollar. Det blir ungefär 420 kr. Helt okej. Får väl se hur länge den håller. Jag har också funderat ut en grej som är lite konstig här i USA. Herr Gårman kvittrar.

Thursday, December 07, 2006

Cykel och hus

I förrgår var jag o kollade på ett rum att hyra. Det var en kille i 30-års åldern som ville ha någon att dela sin 2 bedroom, 2.5 bathroom, 2 vånings-lägenhet. Det såg väldigt fräscht ut och med balkonger till sovrummen och en uteplats för barbecue. Så jag sa att jag ville ha rummet. Igår ringde han o sa att jag var välkommen att hyra den. Det blir fina fisken det. Jag måste dock skaffa mig en säng, för rummet är omöblerat.

Ska nog ta o skaffa mig en cykel idag också. Såg cyklar för $59 på Target. Det är inte mycket pengar det. Får se om jag känner mig tillräckligt rik.

Jag tänkte egentligen skriva lite om egendomligheter i det här stora landet, men jag har inte riktigt kommit på några riktigt bra grejer. Och om jag gjort det har jag glömt bort det för tillfället.

Här kommer lite fler bilder: